donderdag 10 december 2009

Alles is relatief / 09-01

Nou laten we dan maar eens beginnen met een serie waarvan je dan hoopt dat het onder de aandacht komt van meer dan 10 onbekenden.

Gisteravond naar zangkooruitvoering geweest van dochter. Wat is het leven toch ongecompliceerd voor jonge koorleden. Zwart jurkje zwarte schoenen en helemaal uit je dak gaan op het podium zoals mijn meisje het mooi verwoordde.

De uitvoering was, om met Joost Niemoller en co te spreken, in het Casablanca aan de Amstel in de Meervaart. Slotervaart aan de Sloterplas, Amsterdam-West, Osdorpplein. Osdorp possy. Daar waar Amsterdam het meest aan Rotterdam doet denken.

De laatste keer in de Meervaart voor mij was een concert van de Waterboys waar lawaaiige Engelse expats de artiesten er toe brachten te dreigen na de pauze niet meer terug te komen. Hun enige hitje All of the Moon weigerden ze ook te spelen. Toch een beetje een stelletje sjagrijnen.



De voorlaatste keer in het artistieke Babel van West, en voor de verbouwing, was die keer dat ons feestbandje Jimmy James and the Blue Flames na afloop van een vergadering van het partijbestuur van de PvdA optrad.

Vlak voor hun optreden kwamen wij als management binnen en zagen nog net een kromme den Uyl met sigaar en nieuwe baas Kok de zaal uitkomen.

Een maand later stierf den Uyl en roodroze paars heeft de socialisten permanent aan het infuus gebracht.

Het was 1987. Je mocht blij zijn als je werk vond dat bij je paste.

Joop had Nederland kunnen verlossen van de monarchie (zie een eerder artikel van mijn hand http://lostpinio.blogspot.com/search?updated-max=2008-03-19T12%3A00%3A00-07%3A00&max-results=3) maar miste deze kans voor open doel.

Kok die uiteindelijk net als Joop Wolff wel ontmakserd zal worden als geheim agent en mol mocht de sociaaldemocratie via een samenwerkingsverband met de liberalen ten grave dragen.Staat en kerk moeten gescheiden zijn maar vakbond en partij ook.

1 dag voor het kinderkoorconcert was er in Amsterdam West eindelijk iets gebeurd de wederopstanding in kan luiden van een PvdA als ouderwetse sociaal democratische partij met kritische leden in plaats van partijbonzen die zich laten inpakken door het goede fatsoen.

Marcouch weg voor een onbekende die vindt dat geloof een privé aangelegenheid is. God is inderdaad gek.

Geen opmerkingen: