vrijdag 18 februari 2011

Nieuw rechts en de journalistiek. Wakker Nederland en saaie slapende Geert de Goeierd



Er is niets op tegen een rechts geluid. Al was het alleen maar omdat het helpt je mening te vormen.

Geert, de goeierd, Wilders was te gast bij het actualiteitenprogramma WNL (Wakker Nederland). De interviewer oftewel aangever deed niets anders dan zeggen U vindt dit, waarop Wilders zijn ongezoute mening gaf over een aantal onderwerpen. Geen tegenwerping van de aangever. De tegenwerpingen kwamen in de vorm van een filmpje van Roemer, het socialistisch knuffelvarkentje, in pak en lakschoenen. Goedkoper kan het haast niet. Het journalistieke zat misschien in de quasi-ironische gezichtsuitdrukking van de aangever.

Bedrijf journalistiek en liefde door middel van gezichtsuitdrukking:


Geert, de goeierd, Wilders buiten debat is een saaie Cohenachtige verschijning die de redelijkheid zelf lijkt in de directe omgang. Zijn ideeen zijn even ondoordacht als onhaalbaar en sluiten goed aan bij populaire gedachten van veel mensen. In de eerste 6 maanden van het gedoogkabinet blijken de principes van de PVV boterzacht en blijft het bij geblèr. Als ze niet oppassen gaat de gordijnbonus naar anderen de komende verkiezingen, maar gezien de historisch lage opkomst bij provinciale statenverkiezingen is een meerderheid voor 'nieuw rechts' in de 1e kamer goed mogelijk. Een afschaffing van dit instituut ligt dus niet voor de hand zou ik zo zeggen.

Overigens staat Geert in zijn goed recht om niet te verschijnen bij mensen die hem afschilderen als een Nazi.

Het meest opzienbarende nieuwsfeit dat uit de uitzending dat naar voren kwam is dat Geert, de goeierd, Wilders niet ontspant door debat of wilde sex eindigend met gezichtsejaculatie maar door keurige hazenslaapjes. Vervolgens spoot Geert nog als spuit elf los dat er geslapen wordt in de 1e kamer. Lijkt mij de ideale plaats voor Geert, de goeierd, Wilders dus.


Alsdus sprak lostpinio

Geen opmerkingen: